طرز تهیه مرحله به مرحله سوپ تره فرنگی به 3 روش

به گزارش آموزشگاه ما، سوپ تره فرنگی که به مخلوط آن با سیب زمینی پارمنتی یر پتاژ potage parmentier هم گفته می گردد، یک سوپ کلاسیک فرانسوی و از انواع پیش غذای محبوب بین المللی است. این سوپ مقوی بعلاوه پایه اساسی در غذاهای فرانسوی است. دستور پخت سوپ تره فرنگی بسیار ساده است و با مواد مختلفی می توان آن را مخلوط و تهیه کرد. در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله خبرنگاران طرز تهیه سوپ تره فرنگی به 3 روش با خامه، شیر و رب گوجه فرنگی همراه با فیلم آموزشی و همه فوت وفن های طلایی آن را بخوانید.

طرز تهیه مرحله به مرحله سوپ تره فرنگی به 3 روش

فوت و فن های طرز تهیه سوپ تره فرنگی

  • در طرز تهیه سوپ تره فرنگی فقط از قسمت های سفید و سبز روشن تره فرنگی بهره ببرید.
  • اگر برای پوره کردن مواد سوپ تره فرنگی از مخلوط کن استاندارد استفاده می کنید، مطمئن شوید که آن را بیش از نصف پر نکنید. ضمناً منفذ درپوش را باز بگذارید تا گرما از آن خارج گردد.
  • در انتها و بعد از پخت سوپ تره فرنگی، روی آن را به دلخواه و سلیقه خود می توانید با بیکن ، تره فرنگی سرخ شده و سبزیجات تازه خرد شده بریزید.
  • سوپ تره فرنگی را می توان بدون خامه ، تا 3 ماه به صورت منجمد نگهداری کرد. هنگام مصرف هر باره، سوپ را به مدت 12 ساعت در یخچال بگذارید. سپس آن را روی اجاق گاز روی حرارت میانه گرم کنید. بعد از گرم شدن ، خامه را به سوپ تره فرنگی اضافه کنید و قبل از سرو روی حرارت بگذارید تا به آرامی بپزد.
  • برای این که سوپ تره فرنگی رژیمی گردد، خامه را از طرز تهیه سوپ تره فرنگی حذف کنید.
  • اگر می خواهید سوپ تره فرنگی وگان داشته باشید، در طرز تهیه آن از آب سبزیجات به جای استاک گوشت و مرغ بهره ببرید.
  • برای طرز تهیه سوپ تره فرنگی با جو، به ازای هر 1 لیوان دسته دار فرانسوی تره فرنگی خرد شده، 1 و 1/2 لیوان جو پرک را از قبل خیس کنید و به مواد سوپ بیفزایید تا بپزد و نرم گردد. سپس بقیه مراحل را به روش های زیر انجام دهید.

طرز تهیه سوپ تره فرنگی فرانسوی با خامه

زمان آماده سازی مواد: 25 دقیقه

زمان مورد احتیاج برای پخت سوپ تره فرنگی با خامه: 40 دقیقه

اندازه کالری سوپ تره فرنگی با خامه: 420 کالری

مواد لازم برای تهیه سوپ تره فرنگی (برای 6 نفر)

  • کره بدون نمک: 3 قاشق غذاخوری
  • تره فرنگی (خرد شده): 4 عدد بزرگ (حدود 4 لیوان دسته دار فرانسوی)
  • سیر (پوست گرفته و خرد شده): 3 حبه
  • سیب زمینی (پوست کنده و خرد شده): 2 عدد میانه
  • آب مرغ یا گوشت یا سبزیجات: 5 لیوان دسته دار فرانسوی
  • برگ بو: 2 شاخه
  • آویشن تازه: 3 شاخه یا پودر آویشن به اندازه دلخواه
  • نمک: 1 قاشق چای خوری
  • فلفل سیاه (آسیاب شده): 1/4 قاشق چای خوری
  • خامه: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
  • پیازچه (ریز خرد شده) برای سرو: به اندازه دلخواه

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش رشته و فوت و فن آن

مراحل طرز تهیه سوپ تره فرنگی مجلسی

برای پختن سوپ تره فرنگی به روش مجلسی مواد را آماده کنید و مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید. این سوپ را به عنوان پیش غذا یا شام سبک سرو کنید.

مرحله اول؛ تره فرنگی را به خوبی بشویید

ابتدا باید با تره فرنگی را به خوبی بشویید. در داخل برگ های تره فرنگی، به خاطر شکلی و شمایلی که دارد، امکان جمع شدن شن وجود دارد که ممکن است در نگاه اول از چشم شما دور بماند. برای شستن تره فرنگی، انتهای ریشه و قسمت های ضخیم سبز تیره را برش بزنید و دور بریزید.

تره فرنگی را از وسط نصف کنید و هر نیمه را زیر آب سرد بشویید و لایه ها را از هم جدا کنید تا هر گونه شن و ماسه داخل آن بیرون بیاید. حتی بهتر است برای مدتی (بسته به اندازه شن و خاک) تره فرنگی را در آب بخیسانید.

مرحله دوم؛ تره فرنگی و سیر را سرخ کنید

تره فرنگی ها را بعد از شستن و خشک شدن، خرد کنید. سیر را خیلی ریز خرد یا له کنید. یک قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید و کره را در آن ذوب کنید. تره فرنگی و سیر را اضافه نموده و به طور مرتب هم بزنید تا حدود 10 دقیقه نرم و شفاف شوند. حرارت را طوری تنظیم کنید که تره فرنگی و سیر قهوه ای نشوند و نسوزند.

مرحله سوم؛ مواد سوپ تره فرنگی را در قابلمه به مدت 15 دقیقه بپزید

سیب زمینی ها را پوست بگیرید، بشویید و سپس به صورت نگینی خرد کنید. آب گوشت یا مرغ (استاک)، برگ بو ، ، نمک و فلفل را به قابلمه اضافه کنید و بجوشانید. روی ظرف را بپوشانید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید مواد به مدت 15 دقیقه بجوشند تا وقتی که سیب زمینی ها کاملا نرم شوند.

مرحله چهارم؛ مواد داخل قابلمه را پوره کنید

شاخه آویشن و برگ بو را از قابلمه بیرون بیاورید و دور بریزید. آب سوپ را از مواد داخل آن جدا کنید. می توانید از یک صافی فلزی یاری بگیرید. با مخلوط کن یا میکسر، مواد جامد را پوره کنید یا اگر مخلوط کن در دسترس ندارید، آن ها را با گوشتکوب دستی له کنید. وقتی همه مواد نرم شدند، پوره را به داخل قابلمه برگردانید.

خامه را اضافه کنید و درب ظرف را گذارید تا سوپ دوباره آغاز به قل خوردن کند. حرارت را کم کنید. سوپ را بچشید و نمک، فلفل، چاشنی و ادویه های دلخواه را به آن اضافه کنید.

مرحله پنجم؛ سوپ تره فرنگی را بپزید تا غلیظ گردد

اگر سوپ خیلی رقیق است، آن را در حدی بپزید که به غلظت دلخواهتان برسد و اگر خیلی غلیظ است ، به آن آب مرغ یا سبزیجات یا آب جوش اضافه کنید تا رقیق گردد. بعد از این که سوپ به حد کافی غلیظ و یکدست شد، حرارت را قطع و آن را در ظرف مناسب سرو کنید.

روی سوپ تره فرنگی را در صورت تمایل با نان تست و سبزیجات معطر تازه و پیازچه خرد شده تزئین کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش کرفس و ترفندهای خوشمزه تر شدن

طرز تهیه سوپ تره فرنگی با قارچ و شیر

زمان آماده سازی مواد: 20 دقیقه

زمان مورد احتیاج برای پخت سوپ تره فرنگی با قارچ و شیر: 1 ساعت

مواد لازم برای تهیه سوپ تره فرنگی

  • تره فرنگی: 6 عدد میانه
  • قارچ: 10 عدد
  • زرده تخم مرغ: 1 عدد
  • خامه: 100 گرم
  • شیر: 1 لیتر
  • آرد: 2 قاشق غذاخوری
  • آب قلم: 3 لیوان دسته دار فرانسوی
  • روغن مایع: به اندازه لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه لازم

مراحل طرز تهیه سوپ تره فرنگی با قارچ و خامه

استفاده از قارچ و خامه در تهیه سوپ تره فرنگی باعث غلیظ و طعم دار شدن سوپ می گردد. شیر هم به لعابدار شدن سوپ تره فرنگی یاری می نماید. برای آموزش تهیه این سوپ، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

مرحله اول؛ مواد سوپ را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه سوپ تره فرنگی با قارچ و شیر، یک قابلمه روی حرارت بگذارید و را در آن بریزید. اگر آب قلم ندارید، از خود قلم می توانید بهره ببرید و در آب بجوشانید. تره فرنگی ها را از قبل بشویید و خرد کنید.

تره ها را به آب قلم در حال جوش بریزید. قارچ ها را خرد و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. زردچوبه و فلفل را بیفزایید. درب ظرف را بگذارید و 1 ساعت صبر کنید تا همه مواد کاملا نرم شوند و بپزند.

مرحله دوم؛ پوره کردن مواد سوپ تره فرنگی

بعد از این که مواد پختند، آن ها را در میکسر بریزید و پوره کنید تا مخلوطی یکدست داشته باشید. در یک قابلمه دیگر، کمی روغن یا کره بریزید و روی حرارت بگذارید. آرد را اضافه کنید و در روغن کمی تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته گردد. بعد از این که رنگ آن کمی تغییر کرد، شیر را به آرامی اضافه کنید و همزمان به هم بزنید تا گلوله نگردد.

مرحله سوم؛ شیر را به پوره اضافه کنید

موادی را که در مرحله قبل پوره نموده بودید، به شیر افزوده و نمک و ادویه های دلخواه را هم اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و حرارت را کم کنید تا مواد یکدست شوند. در دقایق انتهای و بعد از پخت، زرده تخم مرغ را جداگانه در ظرفی دیگر با چنگال بزنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. 2 تا 3 دقیقه صبر کنید و شعله گاز را خاموش کنید. هنگام سرو سوپ در ظرف مناسب، روی آن را به اندازه دلخواه خامه بریزید و سرو کنید.

نکته: هنگام اضافه کردن شیر به سوپ، برای این که شیر نبرد، از قبل آن را در دمای محیط بگذارید تا به شیر شوک وارد نگردد.

طرز تهیه سوپ تره فرنگی قرمز (با رب گوجه فرنگی)

مواد لازم برای تهیه سوپ تره فرنگی با رب گوجه

  • تره فرنگی: 5 عدد
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • آب قلم: 4 لیوان دسته دار فرانسوی
  • آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
  • روغن: به اندازه لازم
  • نمک و فلفل: به اندازه لازم

مراحل طرز تهیه سوپ تره فرنگی با رب گوجه فرنگی

در طرز تهیه سوپ تره فرنگی قرمز که طرفدارهای زیادی هم دارد، شیر و خامه حذف می گردد و جای خودش را به می دهد. رب گوجه فرنگی را هم باید با روغن، کمی تفت دهید تا رنگ باز کند و از خامی بیفتد. برای مشاهده ادامه مراحل تهیه، دستورالعمل زیر را انجام دهید.

مرحله اول؛ تره فرنگی را خرد نموده و تفت دهید

در این مدل سوپ، در اولین مرحله از طرز تهیه، باید تره فرنگی را بعد از شستن و خرد کردن در مقداری روغن سرخ کنید. از روغن زیتون یا کره هم می توانید بهره ببرید. بعلاوه علاوه بر تره فرنگی مواد دیگری مثل هویج خرد شده، نخود فرنگی، برنج، ورمیشل و … هم برای طعم دهی بهتر در طرز تهیه سوپ تره فرنگی قرمز به کار ببرید.

مرحله دوم؛ رب گوجه را اضافه کنید

بعد از اینکه تره فرنگی (و مواد دلخواهتان) نرم و سرخ شدند، رب گوجه فرنگی اضافه کنید. یا از پوره گوجه بهره ببرید. حتما آن را با تره فرنگی تفت دهید تا طعم خامی آن از بین برود.

مرحله سوم؛ آب قلم یا سبزیجات را اضافه کنید

سپس آب قلم یا سبزیجات یا آب جوش معمولی بریزید و اجازه دهید همه مواد با هم بپزند. نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه های دلخواه را اضافه کنید.

مرحله چهارم؛ صبر کنید سوپ تره فرنگی قرمز جا بیفتد

از قلم نیاندازید که افزودن یک قاشق آبلیمو در 10 دقیقه انتهای پخت، طعم بسیار خوبی به سوپ خواهد داد. وقتی سوپ به غلظت مناسب رسید، آن را در ظرف مناسب سرو کنید. این مدل سوپ را حتما به صورت گرم سرو کنید.

بیشتر بدانید: طرز تهیه انواع آش و سوپ برای ماه رمضان

سوالات متداول

طرز تهیه سوپ تره فرنگی فرانسوی چه فرقی دارد؟

در طرز تهیه سوپ تره فرنگی، علاوه بر خامه از پنیر چدار هم استفاده می گردد. بعلاوه استفاده از قطعات سیب زمینی نگینی شده برای غلیظ تر و لعابدار شدن سوپ متداول است. در این سوپ معمولا از رب گوجه فرنگی، قارچ یا جو پرک استفاده نمی گردد.

چطور سوپ تره فرنگی لعابدار بدون شیر درست کنیم؟

برای طرز تهیه سوپ تره فرنگی بدون شیر، کافی است به جای شیر از عصاره یا آب قلم بهره ببرید. برای این که سوپ غلیظ و طعم دار گردد، از مقداری خامه در آن بهره ببرید. اگر می خواهید از رب گوجه فرنگی در دستور تهیه سوپ تره فرنگی بهره ببرید، خامه را از آن حذف کنید. برای لعابدار شدن سوپ، از یک قاشق غذاخوری نشاسته حل شده در آب بهره ببرید.

منبع: onceuponachef

منبع: افق کوروش
انتشار: 30 دی 1401 بروزرسانی: 30 دی 1401 گردآورنده: maeaedu.ir شناسه مطلب: 1035

به "طرز تهیه مرحله به مرحله سوپ تره فرنگی به 3 روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مرحله به مرحله سوپ تره فرنگی به 3 روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید